Zwartegrond.com

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Hoe kan ik de hoeveelheid zwarte grond berekenen?

Hoeveel zwarte grond heb ik nodig? Hoe kan ik de hoeveelheid zwarte grond berekenen? Dat zijn vragen die regelmatig aan Zwartegrond.com worden gesteld. De benodigde hoeveelheid zwarte grond berekenen doet u in twee stappen:

  1. de eerste stap is het berekenen hoe groot de oppervlakte in vierkante meters is. Dit doet u als volgt: u meet zowel de lengte als de breedte in strekkende meters. Vervolgens vermenigvuldigt u het aantal meters in lengte met het aantal meters in breedte. Het getal dat overblijft is de oppervlakte in vierkante meters;
  2. de tweede stap is de hoeveelheid zwarte grond berekenen die u nodig heeft om de oppervlakte met grond te vullen. Daarvoor moet u precies weten hoe dik uw grondlaag moet worden. Wilt u uw grondlaag bijvoorbeeld vijfentwintig centimeter dik hebben, dan vermenigvuldigd u de oppervlakte in vierkante meters met 0,25. Het getal dat u krijgt is het aantal kuub u nodig heeft om de oppervlakte te vullen.

Omdat zwarte grond altijd nog zo’n vijf tot tien procent inzakt na het storten, wordt aangeraden vijf procent meer zwarte grond aan te schaffen dan het aantal kuub dat u heeft berekend. Wanneer u het aantal kuub vermenigvuldigd met 1,05 (vijf procent) krijgt u de hoeveelheid zwarte grond die u nodig heeft.

Voorbeeld hoeveelheid zwarte grond berekenen

U wilt een oppervlakte van 4 bij 4,5 meter gaan voorzien van een 25 cm dikke zwarte grondlaag. De benodigde hoeveelheid zwarte grond kunt u als volgt berekenen:
4 x 4,5 meter = 18 m2 x 0,25 meter (25 cm) = 4,5 x 1,05 (vijf procent extra) geeft een totaal aantal kuub van 4,73 dus kunt u 5 kuub zwarte grond bestellen.

Wilt u iets weten over eigenschappen van zwarte grond of de toepassingen zwarte grond, klik dan op onderstaande onderwerpen:

Waarom zwarte grond bestellen bij ons
voordelig is:

  •   Uw postcode bepaalt de prijs
  •   100% zwarte grond
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Eenvoudig zwarte grond bestellen
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorging in heel Nederland
  •   Veilig betalen met iDEAL
Veilig zwarte grond betalen met iDeal van Mollie

www.zwartegrond.com

Zwarte grond voor uw tuin!

wij bezorgen alleen in Nederland

Zwartegrond.com bezorgt alleen in Nederland!