Zwarte Grond kopen
100% Zwarte Grond

Wat kost het bezorgen van zwarte grond?

Vul hieronder de gegevens in en ontvang per e-mail direct een offerte!

Wat is bemeste tuinaarde?

In Nederland kent men meerdere benamingen voor zwarte grond (ook wel eens bruine grond genoemd): tuingrond, tuinaarde, teelaarde (zwarte aarde/ bruine aarde) en zwart zand. Bemeste tuinaarde is, zoals de naam al doet vermoeden, bemest: met compost. Wij leveren (voorlopig) alleen onbemeste tuinaarde maar wel heel mooie vruchtbare aarde, veelal betrokken uit landbouwafgravingen. Lees meer

Zwarte grond kopen bij ons?

  • Uw postcode bepaalt de prijs
  • 100% zwarte grond te koop
  • Regelmatig nieuwe aanbiedingen
  • Gerenommeerde leverancier
  • Goedkoop zwarte grond bestellen
  • Snelle levering in 2 werkdagen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Veilig betalen via uw
    eigen bank

Waar zwarte grond bezorgen?

Wij bezorgen in: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Limburg, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Utrecht, Friesland, Drenthe en Groningen. Dus heel Nederland: m.u.v. de Waddeneilanden.

Benamingen zwarte grond?
Bent u op zoek naar tuingrond, tuinaarde, teelaarde, zwart zand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Klik hier voor bemeste tuinaarde.

Wat is bemeste tuinaarde?

Compost is een donkerbruin tot zwart, kruimelig product dat bestaat uit plantaardige resten zoals selectief ingezamelde groenten, fruitschillen, grasmaaisel, bladeren en snoeihout die door micro-organismen bijna tot humus zijn afgebroken. Compost bevat veel organische stoffen en verbetert de bodemstructuur doordat voeding en organisch materiaal wordt toegevoegd. Compost wordt gebruikt in de land- en tuinbouw door vermenging met, of bestrooiing van, de bovenlaag van de bodem. Composteren is te vergelijken met wat in het bos gebeurt als afgevallen bladeren, twijgjes en dode planten en dieren zich omvormen tot donkerbruine bosgrond. Compost ruikt ook enigszins naar bosgrond. Het is het resultaat van het composteringsproces. Het is een humusproduct dat organismen bevat en gemineraliseerde elementen die voedsel zijn voor planten. Compost is 100% natuurlijk.

Is humus hetzelfde als compost?

Strikt gezien is het niet hetzelfde, hoewel het wel vaak door elkaar gebruikt wordt. Humus is organisch materiaal in de bodem, terwijl compost organisch materiaal is dat door gecontroleerde processen is ontstaan. Compost wordt vaak toegepast om het humusgehalte van de bodem omhoog te brengen.

Kiezen voor gewone tuinaarde of bemeste tuinaarde?

Voor bemeste tuinaarde kan worden gekozen omdat het de eigenschap heeft om bij een aanplant de groei een extra stimulans kan geven. De onbemeste tuinaarde die wij leveren is echter prima vruchtbaar en universeel toepasbaar in de tuin. Kiezen voor een duurdere bemeste variant is zeker niet altijd nodig. De tuinaarde die wij leveren kan desgewenst zelf naar eigen inzicht eventueel worden vermengd met een (kunst)mest die volledig is afgestemd op de beplanting die u uw grond wilt planten.