Zwarte Grond kopen
100% Zwarte Grond

Wat kost het bezorgen van zwarte grond?

Vul hieronder de gegevens in en ontvang per e-mail direct een offerte!

Welk type vrachtwagen levert zwarte grond?

We werken in Nederland samen met vele transporteurs. De betreffende transporteur bepaalt op basis van de door u bestelde hoeveelheid zwarte aarde zelf welk type vrachtwagen wordt ingezet. We kunnen uw zwarte grond overal leveren waar een vuilniswagen ook kan en (mag!) komen maar de afleverlocatie moet geschikt zijn voor zwaar vrachtverkeer. Lees meer

Zwarte grond kopen bij ons?

  • Uw postcode bepaalt de prijs
  • 100% zwarte grond te koop
  • Regelmatig nieuwe aanbiedingen
  • Gerenommeerde leverancier
  • Goedkoop zwarte grond bestellen
  • Snelle levering in 2 werkdagen
  • Bezorging in heel Nederland
  • Veilig betalen via uw
    eigen bank

Waar zwarte grond bezorgen?

Wij bezorgen in: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Limburg, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Utrecht, Friesland, Drenthe en Groningen. Dus heel Nederland: m.u.v. de Waddeneilanden.

Benamingen zwarte grond?
Bent u op zoek naar tuingrond, tuinaarde, teelaarde, zwart zand? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Klik hier voor bemeste tuinaarde.

Big bags zwarte grond afleveren

Big bags zwarte grond worden afgeleverd met trailer vrachtwagen, een knijpervrachtwagen óf een portaal vrachtwagen, deze hebben allemaal een kraanfunctie. Een trailer vrachtwagen is één van de langste type vrachtwagens: maar liefst 18 meter lang. Meestal worden big bags (zeker bij kleinere hoeveelheden) met een kleinere vaste vrachtwagen afgeleverd, maar soms combineert de transporteur meerdere leveringen en dan wordt er geleverd met een trailer vrachtwagen. De transporteur bepaalt zelf welk type vervoer wordt ingezet. Alle typen vrachtwagens kunnen een big bag (1 kuub ongeveer 1.500 kg) tot ongeveer 3 meter naast de vrachtwagen plaatsen.

Zwarte grond los storten met kipper vrachtwagen

Zwarte grond storten kan met 2 typen kiepwagens (kippers), een “vaste” kipper vrachtwagen en met een kipper trailer vrachtwagen. Een kipper trailer vrachtwagen wordt meestal ingezet op leveringen boven de 20 kuub. Nb. Een trailervrachtwagen (18 meter!) vraagt meer ruimte om te manoeuvreren en de ondergrond moet verhard zijn. De lengte van een “vaste” kipper varieert, tussen de 6 en 10 meter. Lossen vindt plaats aan de achterzijde van de kipper vrachtwagen: de laadbak gaat omhoog, de zwarte aarde glijdt eruit en de vrachtwagen rijdt weer naar de volgende klus. Op aanvraag kan er ook een knijpervrachtwagen worden ingezet, deze kent alleen wel een meerprijs vanaf € 50,00 (mede afhankelijk van de hoeveelheid zwarte grond: hoe meer m3, hoe hoger de prijs voor de lostijd).
 
Een voorbeeld op YouTube van een kiepwagen kunt u hieronder bekijken.

Specificaties van vrachtwagens
Breedte: 2,6 meter (met spiegels 2,85 meter)
Lengte: 6 tot 18 meter
Hoogte: 3,6 tot 4 meter
Inhoud: max. 25 m3
Gewicht geladen: max. 50 ton (50.000 kg)

Aandrijving wielen van de vrachtwagens

Onze prijzen zijn gebaseerd op vervoer middels een 4 wielen aangedreven vrachtwagen zoals een 8x4 of 10x4 kipper, deze kan alleen op een verharde ondergrond rijden. De prijs voor een 8x8 aangedreven kipper of 10x8 ligt (iets) hoger maar deze kan ook op onverharde ondergrond rijden maar niet op hele natte, drassige ondergronden. Houd er rekening mee dat het totale gewicht van bijvoorbeeld een kipper met 20 kuub zwarte grond uitkomt rond de 50 ton. Eventuele schade aan de oprit, trottoir of andere ondergronden door het gewicht van de vrachtwagen zijn voor risico van koper van de zwarte grond. Dunne klinkers of stoeptegels kunnen breken onder het gewicht van de wielen. Nb. Spoorvorming op een onverharde ondergrond is bijna niet te voorkomen.
Mocht u twijfelen, mail ons dan s.v.p. een foto van de situatie (genomen op afstand), dan leggen we deze aan de betreffende transporteur voor. Zonder vooroverleg is het uiteindelijk aan de chauffeur om ter plekke te bepalen of het verantwoord is om de zwarte grond op de door u aangegeven stortplaats te storten of niet. Indien er niet gestort kan worden, zullen de transportkosten bij u in rekening worden gebracht.

Transportkosten thuis afleveren zwarte grond

Het vervoeren van zwarte grond is (met name bij kleine hoeveelheden) kostbaar, de transportkosten per uur bedragen ongeveer tussen de € 70,00 en € 90,00. Wij brengen prijzen uit (inclusief transport en BTW) mede op basis van de afstand van één van onze depots en uw afleverlocatie. Lees hier meer over de prijzen van onze zwarte grond. Wanneer u een offerte bij ons aanvraagt, ontvangt u die direct binnen enkele seconden in uw e-mail inbox.

Hoe laat wordt mijn zwarte grond afgeleverd?

In het bestelproces kunt u kiezen voor leveren in de ochtend of de middag.
Daarnaast geven we al onze transporteurs de opdracht om vóór levering even met de klant te bellen. De betreffende chauffeur belt ongeveer een half uur voor levering met als voordelen:
•    U weet hoe laat de chauffeur arriveert, dan hoeft u niet de hele ochtend of middag op de stortlocatie te wachten;
•    U kunt even overleggen met de chauffeur waar er gestort moet worden.